Missie / Visie

Missie
Het vinden van originele oplossingen voor lokale problemen.

Visie
Het ontwikkelen van moderne, regionale ontwerpen voor een betere omgeving.

De 4 pijlers van Lokaal Motief voor het ontwikkelen van moderne, regionale ontwerpen voor een betere omgeving.

Lokale beeldtaal 
Een ontwerpproces begint bij het vinden van kenmerken die een plaats bijzonder en uniek maken. We gaan op zoek naar elementen met een sterke eigenheid die omarmd kan worden door bewoners en bezoekers.

Lokale materialen
We gebruiken materialen die ook in de buurt zijn toegepast. Denk aan verschillende soorten bakstenen, natuursteen, staal, beton, glas of hout. Als het om groen gaat, kiezen we voor inheemse bomen en planten.
Bijzonder trots zijn we op onze ‘cabine’, onze plasticfabriek. Het begrip ‘lokaal’ nemen we letterlijk. Hier verwerken we verzameld afvalplastic tot nieuwe objecten, zoals onze kleurrijke buurtbanken.

Lokale bevolking
Bij ieder ontwerp wordt gekeken hoe de bewoners en gebruikers van de omgeving deel kunnen uitmaken van het maakproces. 
Ook is onze werkplaats open voor iedereen die wil meehelpen. Je kunt je melden als vrijwilliger voor een dagdeel of een aantal dagdelen per week, maar meer is natuurlijk mogelijk. Voor langdurig werklozen bouwen we aan trajecten voor participatiebanen. Jong en oud zijn welkom.

Het motief
Van al deze lokale ingrediënten maken we collages. Door vormen, materialen en kracht van bewoners te mixen, vinden we het ontwerp dat helemaal op de plek is toegespitst. Met als resultaat een verbeterde verbintenis tussen persoon en plaats. Zo vormt zich een liefde voor de lokale aspecten die misschien niet eerder werden opgemerkt.