Buurtbanken

Bewoners onderzoeken de lokale beeldtaal
Het ontwerpproces begint bij het vinden van kenmerken die een plaats bijzonder en uniek maken. Samen met bewoners gaan we op zoek naar elementen met een sterke eigenheid. Bewoners gaan tekenend en fotograferend op zoek naar de kenmerken die hun buurt bijzonder maakt.

Lokale materialen
Voor de drager van de bank gebruiken we materialen die ook in de buurt zijn toegepast. Denk aan verschillende soorten baksteen, natuursteen, staal, beton, glas of hout.

De zittingen worden gemaakt van lokaal ingezameld afvalplastic. Buurtbewoners worden ge├»nstrueerd en krijgen een maand de tijd om het plastic te verzamelen. De zittingen worden gemaakt in onze eigen “plasticfabriek”. Bewoners zien de kleuren van het door hen zelf ingezamelde plastic weer terug in de zittingen. De zittingen hebben een vaste lengte van twee meter.

Het motief
Van alle foto’s en tekeningen maken we collages. Door vormen, materialen en inbreng van bewoners te mixen, vinden we het ontwerp van de bank dat helemaal op de plek is toegespitst. Met als resultaat een verbeterde verbintenis tussen persoon en plaats. Zo vormt zich een liefde voor de lokale aspecten die misschien niet eerder werden opgemerkt.