Info & Contact

Dilgtweg 5b, 9751 ND, Haren
info@lokaalmotief.nl

Bedrijfsleider
Marcel Imthorn

Marcel Imthorn is een kunstenaar en ontwerper die woont en werkt in Groningen. Zijn werk moet zowel passen in de plaats als tijd waar ze voor bedoeld is. Hij zoekt de grenzen op tussen kunst en ontwerp. In zijn ontwerpen probeert hij objecten tot hun kern terugbrengen zonder de esthetiek uit het oog te verliezen.

In 2020 heeft hij Stichting Lokaal Motief opgericht en een werkplaats in Haren (Gr.) geopend. Hier werkt hij aan ontwerpen voor oplossingen van lokale problemen. De ontwerpen zijn het resultaat van een analytisch proces, zo komt hij tot onverwachte oplossingen. Veel voorkomende thema’s zijn wonen, vervoer, natuur, werken, eten en afval.

Onder de artiestennaam Werkverkeer werkt Marcel Imthorn met meer ruimte voor improvisatie en vormlust. Op een intuïtieve en emotionele manier maakt hij werk dat geïnspireerd is op de omgeving. Hij gebruikt popcultuur zoals (live)muziek, installaties, prints en boekjes om verhalen te vertellen over, of commentaar te geven op de samenleving. marcelimthorn.nl/werkverkeer
KvK nr.
77650700