Werkplaats

In onze werkplaats aan de Diltweg 5b in Haren maken we onze producten. Hier werken we onze eigen plannen uit, maar ook staat onze ruimte open voor samenwerking met kunstenaars, ontwerpers en organisaties in culturele én sociale projecten.

Wat kan er?
De werkplaats heeft meerdere mogelijkheden. Zo hebben we beschikking over grafische middelen als een plotter, printers en digitale middelen. De hele ruimte is voorzien van uitstekende Wifi. We beschikken ook over audio-apparatuur en een videoruimte.

Bijzonder trots zijn we op onze ‘cabine’, onze plasticfabriek. Hier verwerken we verzameld afvalplastic tot nieuwe objecten, zoals onze kleurrijke parkbanken.

Hoe doen we het?
We leven hier en we leven nu. We helpen graag mee aan een bestendige en cyclische samenleving. Daarom gebruiken voor onze projecten materiaal en grondstoffen die direct uit de omgeving komen. Het begrip ‘lokaal’ nemen we letterlijk. Het plastic in onze fabriek wordt verzameld door de eindgebruikers. Zo hebben bewoners van de Groninger stadswijk Selwerd zwerfvuil verzameld voor een mooie bank bij hen in de buurt.

Door wie en voor wie?
Onze werkplaats is open voor iedereen die wil meehelpen. Je kunt melden als vrijwilliger voor een dagdeel of een aantal dagdelen per week, maar meer is natuurlijk mogelijk. Voor langdurig werklozen bouwen we aan trajecten voor participatiebanen. Jong en oud zijn welkom. Ook zijn we altijd op zoek naar creatievelingen die hun project verwezenlijkt willen zien. Graag horen we jouw idee!